Stadswandeling(en) door het historisch centrum van Amsterdam

Over ons  

 


De naam Wandeltours of zo u wilt de uit de hand gelopen hobby van Ton biedt u de mogelijkheden voor begeleide wandelingen door Amsterdam. De gids - Ton dus - is niet beroepsmatig werkzaam als gids. Dat wil niet zeggen dat de titel Professionele Gids hem niet op het lijf geschreven is. Naast zijn andere werkzaamheden verzorgt hij rondleidingen met grote kennis van zaken. Gedreven door de liefde voor de stad heeft hij in de loop der jaren informatie verzameld die hij met anderen wil delen. Geen zoals op de rondvaarboten computergestuurde stem maar een mens van vlees en bloed met een Amsterdams hart. Mede door de beperking van het aantal deelnemers kan Ton altijd inspelen op de interesses en reacties van de groep.

(tekst Ria Bitter)

 

 


Amsterdam is een boeiende stad, met een rijke historie. Als geboren en getogen Amsterdammer, vind ik het een eer om over deze geschiedenis aan geïnteresseerden te mogen vertellen. Het is een stad waar je nooit over uitgepraat raakt, en waar je elke dag weer wat over de geschiedenis of de markante bewoners opsteekt. Ik heb het geluk om tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden, op de meest mooie en onverwachte plekken in de stad te komen. Bij de speurtochten naar de geschiedenis van deze locaties komen vaak mooie verhalen en soms ook beeld materiaal naar boven, die ik graag met geïnteresseerden deel.

De wandelingen zijn Nederlandstalig, en uitgebreid in de uitleg. Dit houd in dat er vaak wat dieper op items wordt ingegaan dan de meeste reguliere rondleidingen, om u een zo breed mogelijk beeld van de historie te kunnen bieden. Houd er rekening mee dat we regelmatig enige tijd stilstaan.

Ton Bonnet.